TRADUCTOR

domingo, 4 de noviembre de 2012

LES ONADES MIGRATÒRIES

LA POBLACIÓ        (ONADES MIGRATÒRIES)



“Des de començaments de segle la població ha crescut en un milió de persones.”

Catalunya té 7.565.603 habitants, segons el cens de població de l'any 2012, després d'uns anys de continuat augment a causa sobretot de la immigració estrangera. Des que es va iniciar el segle s'ha produït un increment d'un milió de persones, fet que situa Catalunya, amb un creixement del 3,4 per mil, per sobre de la mitjana espanyola i europea. El creixement es correspon, quasi fil per randa, amb el nombre d'estrangers que actualment viuen a Catalunya: prop d'un milió.
L'impacte migratori ha estat especialment rellevant a l'àmbit metropolità de Barcelona, una àrea que amb quasi cinc milions de persones concentra més del 67% de la població de Catalunya.
El primer cop que es van superar els set milions d'habitants va ser l'any 2006. Des d'aquell moment, la comunitat representa el 16% del conjunt d'Espanya i és la segona amb més població, només per darrere d'Andalusia.
L'última gran onada migratòria s'havia registrat entre els anys 1950 i 1975, quan la població va créixer gairebé dos milions i mig d'habitants. En aquell període, en ple franquisme, els protagonistes van ser ciutadans procedents de tot Espanya, impulsats a marxar per les difícils condicions de vida dels seus llocs d'origen. Aquella immigració va fer créixer ràpidament i de forma desordenada la ciutat de Barcelona i la seva conurbació.
En aquests moments una mica més del 60% dels catalans són nascuts a Catalunya, un 20% van néixer a altres comunitats de l'Estat i al voltant d'un 15% són d'origen estranger. Un de cada tres catalans té entre 20 i 39 anys, el grup més nombrós de la població.
Sabies que...
Catalunya té 946 municipis, però poca població rural, perquè la majoria de ciutadans (prop del 95%) es concentren a uns 300 municipis de més de 2.000 habitants i són considerats, per tant, població urbana.



No hay comentarios:

Publicar un comentario