TRADUCTOR

domingo, 4 de noviembre de 2012

CONSEQÜÈNCIES DEL SAN SANDY



Unes 40.000 persones hauran de ser reallotjades a Nova York pel Sandy
Diumenge 4 de novembre de 2012        LaVanguardia

La situació dels que van patir danys en els seus habitatges o que no tenen subministrament de gas o electricitat s'ha agreujat per l'intens fred que afecta la zona.

Nova York. (EFE). - Desenes de milers d'habitants de Nova York hauran de ser reallotjats a causa dels danys que van patir els seus habitatges per l'huracà Sandy i l'intens fred, ha anunciat el governador d'aquest estat de l'est dels EUA, Andrew Cuomo.

Es calcula que hi ha entre 30.000 i 40.000 persones amb cases destruïdes o molt malmeses, sense electricitat o gas, va dir l'alcalde de la ciutat, Michael Bloomberg, en una conferència de premsa conjunta sobre la recuperació de Nova York el pas de l'huracà des d'aquest dilluns.

Bloomberg va explicar que, al contrari que en les zones de l'interior de l'estat de Nova York, on només cal recuperar la línia elèctrica enderrocat per arbres o branques caigudes, la situació a la costa, tant de la ciutat com de Long Island, és molt pitjor. "A la costa, la infraestructura està destruïda. Coses que costa mesos construir estan destruïdes", ha lamentat l'alcalde. Va afegir que molts dels habitatges no seran habitables en un futur immediat.

Les autoritats municipals i estatals estan explorant "totes les opcions" per allotjar les desenes de milers de persones, va explicar Bloomberg, tant a curt com a llarg termini. "Ningú ha aconseguit allotjar a tot aquest nombre de persones de la nit al dia. Suposa un autèntic repte", ha recalcat. Cuomo va afirmar que "tenim un enorme problema d'habitatge".

La situació de les persones que van patir danys en els seus habitatges o que aquestes van ser destruïdes, o que simplement no tenen subministrament de gas o electricitat s'ha agreujat per l'intens fred que s'ha apoderat de la regió novaiorquesa les últimes nits i que es va a agreujar en els propers dies.

Les temperatures nocturnes han caigut ja per sota dels zero graus centígrads per la sensació tèrmica del vent, i en les pròximes nits serà encara pitjor.

Per al dimecres i dijous es preveuen pluges, fins i tot alguns flocs de neu, com a part d'una tempesta hivernal que també podria causar lleugeres inundacions a les zones costaneres.

A més, els problemes en el subministrament de gasolina, combustible necessari per als generadors d'electricitat dels quals depenen milers d'habitatges, no s'han solucionat totalment, tot i que la situació està millorant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario